SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
©pesthy Márton Img 8910 Enhanced Nr

Veszprém Városi Sportgála

Az ActiCity adott helyett az idei veszprémi sportgálának, ahol a közel hetven díjazott között voltak a veszprémi Sportolj Velünk SE kiemelkedő atlétái is. Kéri Biankát idén is a legjobb női kategória győztesének választották, továbbá „Az év veszprémi sportpillanata 2023” kategóriában a budapesti atlétikai világbajnokság 800 m síkfutás elődöntőbe jutását nevezték meg a legemlékezetesebbnek.

A gálán Tóthné Stupián Anikó, Szögi István Dániel, a versenyzői pályafutását befejező Kiss Gergő Xavér, Kovács Ferenc Soma, Kubasi János, Szirbek Albert, Varga Gréta Barbara és Felber Kata Zselyke részesültek elismerésben.

A sportgálát egy videóval indították, ami a városi sportéletet mutatta be Gundel Takács Gábor narrációjával. Porga Gyula polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy Veszprém célja az aktív sportéletnek köszönhetően Európa élmezőnyébe kerülése.

„Kellenek hozzá az egyesületek is, akik fáradságot nem ismerve dolgoznak a város sportjáért és persze a tagjaik, a sportolók, akik példaként is szolgálnak a gyermekeknek!” – Tette hozzá a Polgármester Úr.

A köszöntő után Kiss Balázs olimpiai bajnokunk őszinte, megható gondolatait adta át a jelenlevő sportolóknak.

„Aki úgy dönt, hogy a profi sport útjára lép, annak tisztában kell lennie az elején, hogy a sikerek, az ünneplés csak az életének egy része lesz legalább ugyanennyi kudarc, fájdalom lesz majd. Mégis ettől nem lesznek átlagos emberek.”

Számára sohasem a dicsőséges pillanatok jutnak először eszébe, hanem a kudarcok, amikből felállt. Amikor nem a győzelem volt a tét, hanem az, hogy egyáltalán bennmaradjon a játékban. Az aktív sportolóknak pedig azt üzente, hogy éljék meg mindegyiket, a pillanat a sajátjuk, a győzelemé és a kudarcé is!

fotó: Pesthy Márton, Kovács Bálint

Scroll to Top