SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
118363124 346617229850289 7393824526812412238 N

Veszprém Félmaraton – Kultikus futóverseny a Királynék városában

A Rozé Rizling és Jazz Napokról kiszűrődő hangulat és a késő este rajtoló félmaraton verseny tette felejthetetlenné a nyár utolsó hétvégéjét. Az aláfestő zene, a város központjában kanyargó több száz futó és a hangos szurkolótábor vette át a veszprémi éjszakát.

Idén 7. alkalommal rajtoltak el a bevállalós versenyzők a Bakony szívében megrendezett Veszprém Félmaratonon, ahol az amatőr és profi futók egyaránt teljesíthették a 11 vagy a 21km-t. A legbátrabbak egyedül győzhették le a távokat, de párban, illetve négyes váltóban is indulhattak a résztvevők.

Az esemény azt hirdette, hogy a versenyzők nem számíthatnak könnyed futásra, ugyanakkor az ország lejobb pályáján küzdhetik le a kilométereket. Az atléták meghódíthatták a várat, Veszprém legfestőibb részén, a Völgyhídon, egyetemi városrészen, Szerelemszigeten, vár alatt húzódó hangulatos utcákon haladhattak végig.

A Sportolj Velünk SE atlétái, edzői közül Nagy Patrik, Szintay Ágoston és Szirbek Zsolt is rajthoz álltak.

21km-es távon állt rajthoz Nagy Patrik, az SVSE serdülő és újonc edzője is, aki tanítványainak hangos buzdítása mellett futhatta végig a félmaratoni távot.

– „Ott jön Patrik bácsi, fújd a dudát! Hajrá! Gyerünk Patrik!” – kiabálták a gyerekek.

A Kossuth Lajos Általános Iskola testnevelője kitartóan küzdött végig és az 1:23:29-es idejével összesítésben a dobogó 3. fokára állhatott fel, míg korosztályában ezüstérem került a nyakába.

Patrik halmozta a dicsőségeket a szombati napon. Délelőtt sem a pihenés volt az elsődleges az esti futás előtt. Reggel Bükkfürdőn vett részt csapatával egy izgalmas ügyességi és gyorsasági erőpróbán, az 1. alkalommal megrendezett Crystal Power Challenge-en. A komoly fizikai és biztos koncentrációs képességük révén, végül a győztesek ajándékát vehették át.

Szintay Ágoston szintén egyéniben harcolt meg a 21km-rel. Ágoston 1:35:15-öt futott, ezzel a 20 év alattiak bajnoka lett, összesítésben pedig a 14. helyen zárt.

Szirbek Zsolt a 11km-es versenytáv indulójaként 47:12 alatt teljesítette a kört és ezzel összesítésben a 9., korosztályában az 5. helyen ért célba.

A fiúkat látva, az SVSE serdülői is lendületet kaptak, már szervezik a csapatokat a jövő évi versenyre. Egyéniben vagy váltóban, de biztos ott lesznek a 8. Veszprém Félmaratonon.

Scroll to Top