SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
Dsc 0517

Tarolt az SVSE az Ifjúsági és Junior Magyar Liga Döntőn

Szeptember 1-2.-án került sor az ifjúsági és junior korúak Atlétikai Magyar Liga Döntőjére Budapesten.

Az egy héttel korábban megrendezésre kerülő Felnőtt Atlétikai Szuper Liga Döntőhöz hasonlóan, az ifjúsági és junior korú atléták esetében is az 5 versenyből álló Liga sorozat egyes állomásain szerzett pontok alapján lehetett kivívni a részvételt a döntőre. Minden versenyszámban a 8 legtöbb pontot gyűjtő atléta versenghetett az értékes helyezésekért.
A Sportolj Velünk Sportegyesület 11 fiatal tehetséggel képviseltette magát a rangos két napos viadalon, méghozzá kiváló eredményekkel. Az egyesület kiválóságainak bajnoki címeket és több dobogós helyezést is sikerült begyűjtenie.

Az SVSE ifjúsági fiú versenyzői bizonyultak a legeredményesebbnek, közülük is kiemelendő Molnár Attila, Felber Balázs, és Zsetnyai Ákos teljesítménye. Az ifjúsági Európa-bajnoki 7. helyezett Molnár Attila három alkalommal is felállhatott a dobogóra: 400 és 200 méteren ezüst, 100 méteren pedig bronzérmet sikerült szereznie. A 400 méteren futott egyéni csúcsa (48.49) az idei felnőtt magyar ranglista 10. helyére repítette a még csak 16 éves fiatalembert.

Felber Balázs és Zsetnyai Ákos voltak a hétvége bajnokai. Balázs 2000 méter akadályfutásban, Ákos pedig 3000 méter síkfutásban állhattak a dobogó legtetejére. Bajnoki címeiken kívül Balázs 3000 méteren csapattársa mögött a 2., Ákos pedig 1500 méteren a 3. helyet szerezte meg. Akárcsak Attila, Balázs és Ákos is képviselték egyesületüket a 2018-as győri Ifjúsági Európa Bajnokságon.

További helyezések a fiúknál: Pauer Patrik 400 méter gátfutás 6. hely.

Az ifjúsági korú lányok versenyeiben, Hadnagy Zsóka és Magyar Veronika is dobogóra állhattak. Zsóka 400 méter gát, Veronika pedig 2000 méter akadályfutásban lettek 3. helyezettek. Dobogós helyezéseiken kívül Zsóka 400 méter síkfutásban a 6., Veronika 800 méteren az 5. helyen végzett.

További helyezések a lányoknál: Kiss Georgina Dzsesszika 100 méter 7., 200 méter 8., Gedra Szabina 100 méter 8.

A junior korú versenyzők esetében Bányai Petra és Horváth András álltak rajthoz az SVSE színeiben. Petra 1500 méteren egy rendkívül szoros versenyben a dobogó 2. fokára verekedte fel magát, András pedig 400 és 800 méteren is a 6. helyen ért célba.

Tóthné Stupián Anikó büszke fiatal tanítványaira, akik elmondása szerint kiválóan helytálltak és minden tőlük telhetőt megtettek az értékes helyezések megszerzéséért.

Scroll to Top