SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
118876121 815632765925166 4269463882940721960 N

Swietelsky VulcanRun terep-akadályfutó verseny – Felküzdve a hegy- és a dobogó tetejére

Sokak számára a 10-20km futás elrettentő lehet, másoknak komoly kihívás és vannak olyanok, akik könnyen megbirkóznak a távval. És még ezt is lehet fokozni? Nem a félmaratonra, vagy a maratonra gondolok most, hanem azokra a futóversenyekre, ahol az érsportolók is komoly kihívások elé állnak. A terep-akadályfutások fő ismérve, hogy a hosszú táv mellett különböző erőnléti, ügyességi, fizikai képességeket alaposan igénybevevő feladatokat kell végrehajtaniuk a vállalkozó szellemű futóknak.

Lehet valaki felkészült, elszánt, kitartó, ügyes, de ez nem az egyszerűségről és nem a könnyű útról szól. Van, amikor a legjobbakat is megállíthatja az akadály, és mi van akkor, ha a pályán ilyenből 20-30 is van?

Celldömölkön megrendezett VulcanRun Terep-akadályfutó verseny is bővelkedett kihívásokban, legyőzhetetlen akadályokban. Az már csak hab a tortán, hogy mindemellett a 279 m magas Ság hegyet is le kellet győzniük. A szombati terep-akadályfutó verseny – Kupa futam – egyben Eb kvalifikációs bajnokság is volt, ahol az SVSE két sportolója, edzője, Nagy Patrik és Egri Viktor is harcba szálltak a győzelemért.

A 12,27 km-es távon 30 akadályt kellet a versenyzőknek legyőzniük. Patrik korosztályában 1:01:09-es idővel ért célba és ezzel a dobogó második fokára állhatott fel, összesítésben a 3. helyen végzett. Viktor 1:01:49-cel szintén korosztálya ezüstérmese lett, abszolútban pedig klubtársa mögött 4-ként zárt.

A veszprémi atléták az egyéni eredmények mellett csapatban bearanyozták a délelőttöt. A Veszprémi-mászók, Nagy Patrik, Egri Viktor, Gyömrei Máté és Herczeg Balázs összeállítású brigád 4:25:06-os összidővel a dobogó legfelső fokára küzdötték magukat.

Scroll to Top