SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
Img 20191012 133902

SVSE-s lányok a dobogó tetején

A veszprémi SVSE atléták a hétvégén sem pihentek. A hajnali utazást követően bebizonyították, hogy nekik a mezei pálya sem akadály.

Míg sokaknak a kellemes őszi idő a pihenésről vagy a kirándulásról szól, addig az atlétáknak ez az időszak a mezei futóversenyek ideje. Szombaton a távfutók nem a sült kolbászért mentek Békéscsabára, hanem a Mezei Futó Magyar Liga 1. fordulóján vettek részt. A különböző korosztály versenyzőinek a Pósteleki Parkerdőben kellett teljesíteni a kijelölt távot. A legfiatalabbak 3000m-t, míg a junior és felnőtt férfiak a 7km-es szakaszon mérték össze kitartásukat.

Remekül szerepeltek a Sportolj Velünk SE atlétái, akik 3 érmet is hazahozhattak a Liga 1. fordulójáról. A veszprémi zöld mezes futók legjobbjai maguk mögé utasítva a mezőnyt, 1 arany és 2 ezüstérmet vehettek a nyakukba.

A junior férfiak versenyében Zsetnyai Ákos másodikként ért a célba, aki hosszú ideig tartó sérüléséből visszatérve, nem csak a saját korosztályát verte, hanem a felnőttek között is megmutatta, hogy vele számolni kell a jövőben. Ákos 21:35 perces idővel teljesítette a 7 km-es, leghosszabb távot.

A Liga 1. fordulójában 4km-en Varga Gréta Barbara és Kirsch Natália bizonyította be, hogy bizony a veszprémi lányoknál nincs gyorsabb. Tóthné Stupián Anikó tanítványai hatalmas futással, szezon béli legjobb eredményükkel értek célba. Gréta a dobogó legfelső fokára állhatott 13:17 perces időeredménnyel. Az aranyérmes atlétalánynak minden esélye megvan, hogy részt vegyen decemberben a Portugáliában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon. Az ezüstérem birtokosa, Natália pedig 13:58 perccel fejezte be a versenyt, aki most is megmutatta, hogy a jövő évi Európa-bajnokságra 1500m-en elért kvalifikációs eredménye nem a véletlen műve.

Ne menjünk el szó nélkül a többi SVSE sportoló mellett sem, akik a hétvégén szintén hozzátettek a veszprémi egyesület sikereihez. Az abszolút férfiak között Szögi István Dániel 7 mp-el maradt le a dobogóról, míg Nick Márton a 6. helyen ért célba. A juniorok mezőnyében az ezüstérmes Ákos mellett Biros Benedek szállt harcba a leghosszabb versenyszámban és végül 22:14-gyel szintén lecsúszott a bronzéremről, ahogy Magyar Veronikai is a nőknél. A 2003-2004-ben született fiúk 6km-en versenyeztek a dobogóért, Tóth Márton 4-ként, Kubasi János 9-ként ért célba, míg a lányoknál Sigmond Sára szezon béli legjobbjával 7. lett. A legkisebbeknél a 27 fős fiú mezőnyből Szirbek Albert az 5., Harhai Péter a 9. helyet szerezte meg. A legnépesebb, 37 fős leány korosztályban Mesics Borbála, Felber Kata Zselyke és Birnbauer Dalma a középmezőnyben végzett.

 

 

Nagy Cecília

Scroll to Top