SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
Még Nem Intettek Búcsút A Tokiói Olimpiának

SVSE: még nem intettek búcsút a tokiói olimpiának

Jelentős költségcsökkentést hajtott végre az elmúlt időszakban a Sportolj Velünk SE (SVSE) vezetősége, hogy átvészelje a koronavírus-járvány okozta helyzetet.

– Bizonytalan helyzetbe került a klub – kezdte Tóthné Stupián Anikó, az SVSE elnöke.

Az elmúlt években az önkormányzati éves sporttámogatási keretek felosztásáról az áprilisi bizottsági ülésen döntöttek, ami idén a koronavírus okozta veszélyhelyzetre való tekintettel elmaradt. Így az a sajnálatos helyzet állt elő, hogy lassan eltelik az év fele, de máig nem tudjuk, idén mekkora támogatásra számíthatunk legnagyobb mecénásunktól, a várostól, ha egyáltalán jut forrás sportcélú támogatásokra a rendkívüli intézkedések mellett. Bizonytalan tehát, hogy kapunk-e a sporttámogatásból, és ha igen, akkor mennyit – összegzett a klubvezető.

A tréner elmondta, hogy átvészeljék a járvány miatt kialakult helyzetet, jelentős költségcsökkentést hajtottak végre a klub gazdálkodásában, emiatt az egyesület keretein belül tevékenykedő edzők szerződéseit újratárgyalták. A tárgyalásokhoz mindenki konstruktívan állt, egy cél lebegett a felek szeme előtt: a versenyzők a lehető legkisebb mértékben érezzék meg a nehéz helyzetet.

– A kollektíva együttesen vállalta a szükségszerű megszorításokat, de az vigasz­taló, hogy a tartalékainkból be tudunk majd kapcsolódni a versenyszezonba, amikor az elindul – tudtuk meg.

Tóthné Stupián Anikó kifejtette, a veszélyhelyzet és a kijárási korlátozás bevezetése óta szerencsére a VKSZ és a város engedélyével, a szigorú korlátozások betartása mellett használhatták a stadion futópályáit.

– Természetesen igyekeztünk betartani minden szabályt és a lehető legminimálisabb létszámban tartottuk a gyakorlásokat. Reggeltől késő délutánig óránkénti osztásban egy-két futó tudott edzeni. Szerencsére a futás olyan sportág, amely elég jól űzhető egyedül is, így minden sportolónk valamilyen szinten fenn tudta tartani a formáját. Ezenkívül online edzéseken is részt vettek a futók, otthon végezhető gyakorlatokkal, köredzéssel próbáltuk változatossá tenni a hétköznapokat – magyarázta az edző.

Stupián Anikó elmondta még, tanítványainak egyre stabilabb az alap állóképessége, amelyből néhány hetes gyorsítással jó formát lehet elérni. – Bízunk benne, hogy a nyártól újra indul az élet az atlétikában is. Sajnos, több komolyabb nyári esemény is elmarad, amelyeket bizakodva vártunk, most a decemberi mezei futó Európa-bajnokság lesz az egyik fő versenyünk, ahol Varga Gréta, Zsetnyai Ákos és Szögi István is reményeink szerint részt vehet – tudtuk meg.

Az SVSE egyik legjobbja, Bartha-Kéri Bianka is szóba került, akinek idei tervei a vírus miatt kútba estek.

– Remélem, lesz egy-két olyan nyári viadal, ahol Bia az egyéni csúcsához közeli eredményt tud elérni, és akkor be tud kerülni ősszel olyan rangos erőpróbákra, ahol az erős mezőnyben képes lehet az olimpiai szintet megközelíteni. Nincs veszve minden, Tokiónak még nem intettünk búcsút, mindent megpróbálunk a kvalifikációért – fogalmazott a szakvezető.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Scroll to Top