SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
119979290 3353325668089423 783135617983137368 N

Sport XXI – KDR pálya és Kölyökatlétika pálya – Az Edzők napjának legjobbjai az SVSE kisatlétái

„Ma van az Edzők napja. Különleges ajándékot kaptunk ma a kollégáimmal. A Sport XXI. versenyére 37 gyerekből 36 gyermek megérkezett a parkolóba. Miért különleges? Mert voltak köztük 7-8 évesek, mert péntek van és el kellett őket hozni az iskolából, mert nehéz vírusos megkeveredett időket élünk.

Ez a BIZALOM a szülőktől, ez volt nekünk ma a legnagyobb ajándék.”

(Tóthné Stupián Anikó)

Ezekkel a szavakkal köszönte meg Tóthné Stupián Anikó (SVSE Elnöke) a szülőknek, hogy gyermekük részt vehetett Székesfehérváron a Sport XXI és Kölyökatlétika pályaversenyén.

Az edzők azok, akik fáradhatatlan lelkesedéssel és elköteleződéssel edzik a sportolóikat, versenyzőiket. Nagy büszkeség és elismerés, mikor tanítványuk országos, európiai, világbajnoki és olimpiai eredményeket érnek el, de ne felejtsük el, hogy az élversenyzők is voltak gyerekek. Olykor nagyobb kihívás, felkészültséges és sokkal nagyobb energiát jelent a picik edzése, felkészítése. Egyszerre kell pedagógusnak, színésznek, bohócnak, orvosnak és ki tudja, hogy még minek lenniük, azért, hogy a gyermek korosztállyal megszerettessék a mozgást, hogy később ők is „nagy” versenyeken kimagaslóan szerepeljenek. Bár még kicsik és vezetni, segíteni kell őket, óriási élményt nyújt nekik, hogy egy-egy játékos versenyen megmérettethetik magukat más egyesületek gyermekversenyzőivel és biztos vagyok abban, hogy számukra felejthetetlen pillanattá válik, mikor felállhatnak a dobogóra és átvehetik első érmüket.

De csak ennyi lenne a siker kulcsa? A célhoz, győzelemhez elég az edző és a gyermekek? Az Edzők napján tényleg csak az edzőket ünnepeljük? Véleményem szerint a szülők szerepe nagyobb, mint azt mi gondolnánk. Ők azok, akik áldozatot hoznak, hogy gyermekük sportolhasson, versenyekre járhasson. Ők azok, akik minden mást háttérbe szorítanak és segítik a gyermekeik felkészülését, edzők munkáját.

Az SVSE szülők, a MI szülők ebben is különlegesek. Ők óriási bizalmat adnak az edzőknek, hiszen legyen szó bármilyen kölyökatlétikai, gyermekversenyről, mindig számíthatnak rájuk, gyermekeikre. Ezt most is bebizonyították, 36 veszprémi kisatléta vett részt pénteken, iskolaidőben a székesfehérvári versenyen, bearanyozva kimagasló szereplésükkel a napot.

Tóthné Stupián Anikó, Egri-Németh Eszter, Németh Ilona és Nagy Cecilia kis tanítványai egytől-egyig megmutatták, hogy bizony az SVSE sikereihez ők is hozzátesznek újra és újra. A veszprémi kicsinyek három korosztályban indultak, a legfiatalabbak (U9) a kölyökatlétikai versenyben vettek részt, a nagyobbak közül két U11-es és két U13-as csapat is eredményesen szerepelt.

A legkisebbek ügyességi feladatokban vehettek részt, F1-es akadálypályát teljesítettek, Vortex labdát dobtak, távolt ugrottak, szivacsgátakat ugrottak át és a kitartásukat is megmutatták a 6 perces futás alatt.

Az U11-es korcsoportban már komolyabb volt a tét, a dobogóért és az érmekért küzdhettek a gyerekek. Az SVSE „A” csapata megmutatta, hogy gyorsak, nagyot ugranak és dobnak és még a 800 méter is az ő versenytávjuk. A nyolc fős csapat végül 49 ponttal a 3. helyen végzett. A csapat tagjai: Édl Csordás Kolos, Hodács Henrik, Kiss Lukács, Meilinger Vivien, Simon Loránt, Speiser Boglárka, Szabó Regő, Széplaki Zina.

Az U13-as korosztályban az SVSE „B” csapata a 6. helyen végzett 279 ponttal. A csapat tagjai: Bezzeg Enikő, Hodács Hanna, Horváth Budai Bendegúz, Keresztes Kornél, Nyemcsók Noel, Patkó Balázs, Pálfi Patrícia és Szirbek Titusz. A legeredményesebbek Noel 49 ponttal és Titusz 38 ponttal.

SVSE „A” csapata aranyba borította a péntek délutánt és óriási eredményekkel, összesen 419 ponttal az élen végzett. A csapattagok közül Kiss Andrást szerezte a legtöbb pontot (60), aki a 60m gátfutásban szerepelt a legeredményesebben, a 10,4-es idejével maximális, 20 pontot adott a csapat eredményéhez ebben a versenyszámban. Simon Bence a 34,97 méteres kislabdahajításával múlta felül a többieket és a távolugrásban, magasugrásban is 15 pont felett zárt. Az 1600 m síkfutást csak a legkeményebb gyerekek bírják. Az SVSE bizony ebben is élen jár, Sinka Dániel és Kiss Zsófia, akik 2009-esként a nagyobbak között versenyeztek, óriási hajrával az élmezőnyben végeztek. Dani 5:57,9-es és Zsófi 6:00,7-es ideje is 19 pontot hozott. Ennél is szebb lenne a befejezés? A 8×50 m váltófutás a verseny legjobban várt része. A Sportolj Velünk SE 2008-2009-esei nem ismernek lehetetlent és nem számít kik az ellenfeleik, mert a célba bizony ők érnek be először.

Az aranyban tündöklő csapat tagjai: Ádám Hanna, Kiss András, Kiss Zsófia, Lengyel Laura, Pandur Huba, Simon Bence, Sinka Dániel, Vass Boglárka.

Ezek után biztosan állíthatom, hogy az SVSE gyermekei és szüleik adták a legnagyobb ajándékot a egyesület edzőinek a szeptember 25-i Edzők napján, a BIZALMAT.

Scroll to Top