SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
Tib 0908

Spartan Race – Kihívás elfogadva

Futni bárki tud, csak egy pár futócipő kell hozzá és megválasztva a terepet, a tempót, indulhatnak a kilométerek. De van, akinek nem elég az átlagos, kell az újdonság. Olyan is van, aki nem éri be az egyszerűvel, kell a kihívás. A Spartan Race az a megmérettetés, amit a legelszántabbak, legbátrabbak, legkitartóbbak tudnak végig csinálni. A futóverseny rajtja és célja között nem csak a tereppel és a km-ekkel kell megküzdeni, hanem a számtalan útba kerülő akadályt is le kell győzni.

„Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat” (Lionel Messi)

November 7-8.-án rendezték meg kicsiknek és nagyoknak is a Spartan Race veszprémi fordulóját. A csípős, ködös őszi reggel nem kedvezett a versenyzőknek, ennek ellenére sokakat ez sem tántorított el, hogy rajzhoz álljanak. A Sportolj Velünk SE leglelkesebbjei is képviselték magukat az egyes korosztályok akadálypályáin.

A Spartan Kids akadályverseny a legkisebbeket is „kalandra” hívta. A kihívás célja, hogy az ifjoncok is felfedezhessék az élményt és visszakapják azt a játékos érzést, ami a felgyorsult világunkban már kiveszendőben van. – „Fussatok, ugorjatok, másszatok, merüljetek vízbe! Legyetek fülig sárosak” – hirdeti a verseny. Az egészség, a testmozgás és a szórakozás triója veszi fel a kesztyűt a TV, videójátékok és telefonok világával.

A gyermek korosztályban indult Kerékgyártó Dóra és húga, Zsófia, a fiúk között pedig Gaál Kolos, Körmendi Kolos, Simon Bence és Várpalotai Huba.

Az ifjú Spartanok a 3,3 km alatt 19 akadályt küzdöttek le. A két lánytól mindenki szája tátva maradt, Dóri és Zsófi is korosztályának kiemelkedő versenyzői voltak. Dóri először, Zsófi másodszor vett részt ilyen megmérettetésen. Mindketten a dobogó legfelső fokára állhattak fel és vehették át a nyertesek ajándékát. A fiúk mezőnyében Bence kapta a győztesek trófeáját és a megérdemelt jutalmat.

 

A felnőttek között szállt harcba Egri Viktor, Horváth András, Nagy Patrik, Szintay Ágoston és Tóth András.

Szombaton a Sprint Race távján (6,7km) néztek farkasszemet a fiúk a 26 akadállyal. A Sprint Elit kategóriában élvonalban zárt Egri Viktor 36:48-cal a 6. helyen és Nagy Patrik 38:05-tel a 7. helyen. 55:03-mal ért célba 14-ként Tóth András. A Sprint Age Group tagjaként Horváth András és Szintay Ágoston is „ringbe” szálltak. Andris korosztályában a 7. helyen ért célba, összesítésben a 26-ként végzett, Ágoston 48:51-gyel 61-ként haladt át a célvonalon, ami a 4. helyezést éri a saját csoportjában.

A vasárnap még nagyobb erőt és kitartást követelt a fiúktól. A Spartan Super Age Group 11,6 km-e és a 32 teljesítendő akadály sem könnyítette meg a dolgukat. Az elszántsággal felvértezett Patrik, Andris és Ágoston ebben a kategóriában is bizonyítottak.

A hideg és a köd sem tartotta vissza Nagy Patrikot a győzelemtől. Az 1:05,19-es idejével felküzdötte magát a dobogó tetejére. A korosztályában elért bajnoki címe mellett összesítésben is élharcos. Horváth András a fiatalabbak között 1:36,07-tel zárta a második napot, ezzel a 9. helyet szerezte meg. Szintay Ágoston 1:48,18-as időt futott, ő szintén a 9. helyen ért célba a korcsoportjában.

Scroll to Top