SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
Kecskemet01

Országos Mezei Bajnokság 2019. március 23. Kecskemét

Hatalmas összefogással 2019-ben is az élen végeztünk és elhozhattuk a Munkavándordíjat, melyet a legeredményesebb egyesület vihet haza minden évben és őrizheti egy évig.

Komoly elismerést jelent ez a futással foglalkozó klubok számára. 2018-ban is elnyertük ezt a díjat, de idén már a nevezési listából is jól látszott, hogy a fővárosi Honvéd egyesülettel nagy csatában leszünk. Hihetetlen izgalmas volt a verseny vége. A fiatalok versenyei során jól látszott az előnyünk, de a felnőttek versenyét uralták velünk szemben a Honvéd versenyzői. Levegőt visszafojtva vártuk a végeredményt.

Aztán olyan történt, ami még soha. Kihirdették, hogy az első helyen holtverseny alakult ki. SVSE – Bp.Honvéd 181-181 pont. Mindkét egyesület versenyzői boldogan kiáltottak fel. A munkavándordíját a Honvéd versenyzőjének, Kovács Benjaminnak a kezébe adták, aki felnőtt Magyar Bajnok lett, de az SVSE kis gyerekei szinte kitépték a kezéből, hogy hozzáérhessenek. Akkor Benjamin a gyerekeknek mosolyogva átadta és nyugtázta, hogy a felnőtt versenyt meg tudta nyerni, de itt semmi esélye. Köszönjük Benjinek a kedvességét. Vigyázunk a szoborra és jövőre újra megküzdhet érte.

A verseny az U13 és U11 gyerekek versenyével kezdődött, ami még nem befolyásolja a pontversenyt, de az utánpótlásnak lehetőséget ad, hogy megismerkedjen a nagy versenyek hangulatával.

Nagy örömünkre rögtön győzelemmel kezdtünk. Kiss Zsófia nem csak nekünk hozta az első győzelmet, hanem a verseny első győztese is volt egyben. Csapattársa Hegyi Flóra ötödik lett és Krenács Millával kiegészülve a csapat is felállhatott a dobogó második fokára.

A második futamot ugyan nem mi nyertük, de a dobogó második fokára is és harmadik fokára is egy-egy versenyzőnk állt Sinka Dániel és László Bulcsú személyében. Simon Loránd és Szirbek Titusz csapat ezüstérmet nyertek.

Az U13 –as lányok futama szintén SVSE sikert hozott. Felber Zselyke egyéni aranyérmet nyert és mellé még Falati Liliánával és Kerékgyártó Zsófiával kiegészülve csapat aranyat is vihetett haza.

Az újonc fiúk versenyében Szirbek Albert, László Levente és Harhai  Péter volt érdekelt. Albert nagy versenyben ezüstérmet hozott a csapatnak, míg levente nyolcadik, Péter pedig kilencedik lett és így a csapatban aranyérmet nyerhettek.

A következő izgalmakat az ifi lányok hozták, ahol Varga Gréta mindenkit maga mögé utasítva lett bajnok. A másik két csapattárssal, Koncz Katával (10) és Sigmond Sárával (11) kiegészítve a csapat második helyezett lett. Külön megemlítendő, hogy az ifjúsági lányoknál a „B” csapatunk hatodik lett a „C” csapatunk pedig nyolcadik helyezést ért el.

Még meg sem nyugodhattunk és elrajtoltak az ifjúsági fiúk.  Zsetnyai Ákos az élre állt és 500 m után már csak a táv volt az ellenfele. Nagy örömünkre a dobogó harmadik fokára futott be Tóth Márton és a csapatot kiegészítve a 400 m-es bajnok Molnár Attila (15) akivel aztán a csapat bajnoki címet vehetett át.

Ezután rajtoltak együtt a junior-U23 és felnőtt hölgyek.  A pontos eredményeket csak a verseny végén lehetett tudni, de az látszott, hogy a 800 m-es Bartha- Kéri Bianka, a junior korú Magyar Veronika és Bányai Petra a mezőny első harmadában futnak és viszik előre a csapatainkat.

Junior női versenyzőink közül Magyar Veronika lett a legeredményesebb versenyzőnk, Ő az ötödik helyen ért célba. Csapatban is az ötödik helyet szerezték meg junior lányaink.

Az Utánpótlás női csapatunk bajnoki aranyat vehetett át Bányai Petra, Göncz Anna és Kozák Rebeka összeállításban.

Utánpótlás női kategóriában Bányai Petra az egyéni hatodik helyet szerezte meg.

Női felnőtt csapatunk a harmadik helyért járó bronzérmet vehetett át, Bartha-Kéri Bianka, Bányai Petra és Göncz Anna összeállításban. Felnőtt női „B” csapatunk a nyolcadik helyért járó egy pontot hozta el.

A záró futam a férfi junior, utánpótlás és felnőtt futam volt. Leginkább a csapat eredményekért és a pontszerző helyekért szurkoltuk – nem hiába.

Junior fiú csapatunk az ötödik helyezést érték el.

Nick Márton az utánpótlás korosztályban az ötödik helyen ért célba, csapatban pedig a negyedik helyet szerezték meg a fiúk.

A felnőtt fiúk három csapatot is kiállítottak, ahol az „A” csapat hatodik, a „B” csapat nyolcadik a „C” csapat pedig a tizedik helyen végzett.

 

Scroll to Top