SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
Dsc 0098

Mezei Futó Liga 3. forduló – 3 bajnoki cím

Szombathelyen rendezték a Mezei Futó Liga 3. fordulóját, ahol 3 bajnoki cím is született az SVSE csapatában. Az U16-os, U18-as és az U20-as korosztályban is veszprémi atléták vehették át az aranyérmet.

A szombati versenyt az újonc és serdülő futók kezdték meg. Rögtön a fiúknál első hely született. Szirbek Albert az U16-osok között, esélyeshez méltóan állt a mezőny élére és adta a tempót a 4 km-es versenytávon. Kiegyensúlyozott futásával és végső hajrával 14:18-al, ő lett a bajnok. Ebben a futamban, de a kisebb korosztályban Simon Bence küzdött meg a nem könnyű, dimbes-dombos pályával. A 2008-as születésű fiú a 11. helyen végzett 17:07-tel.

Az U18-as korosztályban állt rajtvonalhoz Kovács Ferenc Soma. Az SVSE atlétája bátran kezdett, már az elején több méterrel leszakítva magáról a mezőnyt. A 6000 m-es mezei távon senki sem tudta megközelíteni, folyamatosan növelni tudta a távolságot az ellenfeleitől. 20:51-es idejével ő szerezte meg a nap második SVSE aranyát.

A hétvégi verseny zárásaként Zsetnyai Ákos és Nick Márton vették fel a harcot a mezőnnyel és a terepviszonyokkal 8 km-en. A 8 körös távon Zsetnyai Ákos nem talált legyőzőre az U20-ok között. 27:57-tel elsőként ért be a korosztályában, összesítésben pedig az 5. helyen zárt. Klubtársa, Nick Márton mögötte, a 6.-ként haladt át a célvonalon 27:59-es időt elérve.

 

(Szerző: Nagy Cecilia)

Scroll to Top