SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
Dsc 0795

Magyarország 112. Mezei futó Bajnoksága – Két olimpikon erősítette a bajnok SVSE csapatát

„Nekünk mindig egy kicsit más a mezei verseny. Már hagyománynak is mondhatjuk, a MIénknek tartjuk a versenyt, hiszen nincs olyan SVSE-s, aki itt ne futna, a legkisebbektől a legnagyobbakig, a sprinterektől a távfutókig mindenki teljesíti a mezei versenytávját. Mindenki gondolja át, hogy ma miért fog futni, küzdeni!” – Lelkesítette Tóthné Stupián Anikó a Sportolj Velünk SE csapatát.

A 2020. évi kecskeméti Mezei Bajnokság sokaknak csak egy az országos versenyek közül, de a veszprémi SVSE-nek ez minden évben várt esemény. Évek óta rendületlenül állnak a dobogó legfelső fokára, elnyerve a vándorkupát. Bár minden alkalommal vissza kell vinnie a bajnokoknak, de minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy a legjobb kezekben volt, van és lesz ezután is. Az SVSE atlétái boldogan mennek a kupával a mezeire, mert tudják, hogy csak mutatóba viszik, amit a verseny végén ismét a magasba emelhetnek. Tóthné Stupián Anikó, Bartha László, Egri-Németh Eszter, Németh Ilona, Nagy Patrik és Nagy Cecilia tanítványai folytatják a hagyományt és most sem eresztették el a győztes szobrot.

A kellemes őszi napon a legkisebbek vezették fel a nagy küzdelmeket. Álomjövő futamként titulálták őket, hiszen a jövő nagy reménységei közöttük vannak. Az U11 és U13-as korosztályban 3 csapat képviselte a veszprémi egységet. A fiatalabbak között az 1km-es távot teljesítette Gaál Kolos, Kiss Lukács, Simon Loránd.

A nagyobbak másfél körös versenyében a lányok vették fel a harcot egymással, távolsággal, pályával. Kiss Zsófia, Lengyel Laura és Vass Boglárka bátran helyezkedtek az élmezőnyben és végül az elsők között értek a célba. Összesítésben a csapatversenyben a dobogó második fokára állhattak fel a veszprémi kis tehetségek. A fiú mezőnyében is bemutatkoztak az SVSE-sek, Horváth János, Kiss András és Szirbek Titusz is előkelő helyen szerepelt, ami a jövőben szintén értékes pontokat jelenthet a mezei versenyen.

A kicsik megalapozták a veszprémi zöldeknek a hétvégét. A versenyt az újoncok folytatták. A 2007-es korosztályban Felber Kata Zselyke teljesítménye ezüstözte a napot, aki 11:25-ös idővel a második helyen ért a célba. Csapattársai egyéni eredménnyel végeztek, Kerékgyártó Zsófia a 7. helyen, míg Korbély Róza a 16. helyen zártak, összesítésben az aranyérmet vehették át. A „B” csapatban Segesdi Zina, Korbély Emma és Sárdi Kíra versenyeztek. A fiúknál, csapatban a bronzérmesek Kovács Botond, Birnbauer Zsombor és Várpalotai Huba.

A serdülők népes mezőnyében 5 lány is képviselte a klubot. Mesics Borbála, Kerékgyártó Dóra és Birnbauer Dalma a középmezőnyben végeztek. Besenyődi Petra, Földesi Léda, Kovács Noémi, Segesdi Zoé és Csáki Natália is leküzdötte a 3 km-es távot. A fiúk 4,5km-es mezei versenyén Szirbek Albert végzett az előkelő 6. helyen 13:21-es időeredménnyel. Csapattársai Felber Farkas Ákos és Korpádi Márk (egyéni csúcs) a középmezőnyben végeztek.

Az ifjúságiak között óriási fölénnyel győzött Varga Gréta Barbara, Koncz Kata az 5., míg Mező Zsófia a 7. (egyéni csúcs) helyen zártak, összesítésben 3 veszprémi csapat került a dobogóra, győztesként álltak fel Gréta, Kata és Zsófia. Ugyanitt versenyzett Sigmond Sára, Bartis Hajnalka és Kirsch Natália is, ők a bronzérmet érdemelték ki. A fiúknál Járosi Richárd, Kubasi János és Szintay Ágoston néztek farkasszemet a 6km-es távval.

A nap két zárószáma volt a női felnőt, U23 és junior 5km, valamint a férfi szintén felnőtt, U23 és junior 8km.

A nőknél Kovács Zsófia, az olimpiai 24. helyezett, világbajnoki bronzérmes triatlonista erősítette a veszprémi csapatot. A 9. helyen végzett 18:08, egyéni csúccsal. A felnőttek mezőnyében Bartha-Kéri Biankával és Bányai Petrával összesítésben a 2. helyen zártak.

Ugyanebben a mezőnyben indult Göncz Anna, Egri-Németh Eszter, Farsang Evelin, a junioroknál Magyar Veronika, Gedra Szabina, Hadnagy Zsóka – a 3. helyen végeztek a csapatversenyben -, Kiss Georgina Dzsesszika, Helmrich Hanna és Fábián Éva álltak a rajthoz.

A férfiaknál az abszolút kategóriában Zsetnyai Ákos 23:31-gyel a 4., míg Szögi István Dániel 23:39-cel a 6. helyen értek a célba és vehették át a pénzjutalmat. A felnőttek között

2 csapat állhatott fel a dobogóra. A bronzérmet Egri Viktor és Nagy Patrik mellett a sífutó olimpikon, Kónya Ádám vehette át.

Szögi István Dániel, Nick Márton és Kiss Gergő Xavér feltette az i-re a pontot a bajnoki címmel. Véleményem szerint figyelemre méltó, hogy 3 veszprémi csapat foglalta el a dobogót és ebből 2 SVSE. A 8km-es mezei távon Takács Dávid, Tóth András és Horváth András csapatban ötödikként végeztek. A junioroknál pedig Zsetnyai Ákos utasított mindenkit maga mögé és a bajnoki címe mellé csapatban is bearanyozta a hétvégét a bronzérmes Biros Benedekkel és Felber Balázzsal kiegészülve.

Fél év múlva újra rajthoz áll az SVSE kiváló nagycsaládja és biztos vagyok abban, hogy a mostani több, mint 100 ponttal szerzett előnyüket még növelni fogják. Nemsokára újra megmutatják egy rövid időre a vándorkupát, mert tudja már mindenki, hogy „Nincsen mese, SVSE!”

 

Scroll to Top