SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
118539218 390982511885713 3071551129604919468 N

Kladno hází a Kladenské memoriály – Áttőrt gátak

Felnézünk a „nagy” sportolókra, olimpikonokra, élversenyzőkre. Ők azok, akikért mindig ott ülünk a TV előtt, vagy láthatjuk őket élőben és kézzel-lábbal szurkolhatunk nekik, mint a kisgyerekek. Hihetetlen ováció veszi körül őket, amikor megnyernek egy meccset, beérnek győztesként a célba és a dobogó legfelső fokára állhatnak.

De vajon képesek-e mindig a maximumot nyújtani? Tudnak-e ott és akkor a legmagasabb szinten versenyezni? A legnagyobbak is olykor hullámvölgybe kerülhetnek és olykor nehéz a kimászás, de egy igazi sportoló, egy igazi atléta ezt leküzdi, és végül kifizetődik a kemény munka.

A Sportolj Velünk SE kiváló atlétanője, Bartha-Kéri Bianka Magyarország legjobb 800 m-es síkfutója – ez vitathatatlan -, de tavaly hosszú sérüléssel küzdött, amiből elhivatottsága, kitartása révén felépült és a kemény munkának köszönhetően újra top formában van. Az olimpiára készülő kiválóságot sokáig akadályozta az a bizonyos gát, amitől bár fizikailag benne van az óriási eredmény lehetősége, nem tudja kihozni magából. Most bebizonyította, hogy ő a világ élmezőnyének tagja és semmi sem lehetetlen számára. Szeptember 16-án Csehországban megrendezett Kladenské Memoriálon egy célt tűzött ki magának, 2:04-en belül futni 800 m-en. Óriási viadal alakult ki a dobogóért és végül Bianka áttörve a falat, szezonbeli legjobb eredménnyel a 3. helyen végzett 2:02,78-cal.

Ugyanezen a versenyen vett részt az SVSE férfi 1500-as, 5000-es tehetség is, Szögi István Dániel. Egy éve jött haza Magyarországra és folytatja felkészülését Tóthné Stupián Anikó irányításával. Tehetségéből fakadóan hihetetlen formában van, győzelmeket, bajnoki címeket halmozva az egyik legsikeresebb atléta. István a 16-ai bajnokságon 1500 m síkfutásban állt rajthoz és 3:40,99-es időeredménnyel végzett a mezőnyben.

 

Scroll to Top