SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
U20 Válogatott Viadal2

Harmadik hely, vb szint az U20 válogatott viadalon

A csehországi Brnóban rendezett válogatott viadalon vettek részt az U20-as atlétáink. A magyarok mellett a házigazda csehek, a lengyelek, a horvátok és a szlovákok álltak rajtvonalhoz a korosztályos bajnokságon. A magyar csapat összesítésben is, valamint a fiúk és a lányok különversenyében is a harmadik helyen zárt.

A magyar indulók közül hárman a veszprémi SVSE sportolói. Besenyődi Petra 200 m síkfutásban és 4×400 m váltófutásban volt érdekelt, Felber Farkas 110 m gátfutásban, Szirbek Albert 1500 m síkfutásban versenyeztek.

Farkas 13.62-es időeredményével a dobogó harmadik fokára állhatott, és egyúttal a válogatott viadal legkiemelkedőbb magyar atlétája címet is kiérdemelte. Ami ennél is fontosabb, hogy ezzel teljesítette az U20-as vb szintet, így Albival együtt csomagolhat ő is Peruba. A vb-re kijutás nem könnyű feladat, erős szinteket támasztottak az atléták elé, amit három SVSE kiválóságnak sikerült megfutni, Szirbek Albert, Felber Farkas és Derdák Sára is teljesítették.U20 Válogatott Viadal1

Petra 200-on 24.37-el zárt, míg a váltó a harmadik helyen ért a célba 3:49.99-el. Albi 1500 m-en a bronzérmes pozícióban végzett 4:09.40-es időeredménnyel.

 

Scroll to Top