SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
Svse Valto Ob

Egy bajnoki cím, dobogós, és egyéb értékes helyezések az SVSE-nél az Atlétikai Váltófutó Bajnokságon

Szeptember 16-án, Szekszárdon került megrendezésre az idei Magyarország Atlétikai Váltófutó Bajnokság. Az egy héttel ezelőtti Csapatbajnokság Döntőjével ellentétben a Váltófutó Bajnokság ismérve, hogy az ország egyes atlétikai klubjai önállóan képviseltetik magukat, illetve mint az a verseny nevéből is következik, kizárólag futószámokban mérettetnek meg a versenyzők. Ami a korosztályokat illeti, egészen az újoncoktól a felnőttekig minden korcsoportban rendeznek váltóversenyt. A versenyszámokat illetően megkülönböztetünk újonc, serdülő, serdülő-ifjúsági, ifjúsági, újonc-junior, serdülő-junior, ifjúsági junior, és nyílt kategóriákat.

A Sportolj Velünk Sportegyesület három leány és három fiú csapattal képviseltette magát az atlétikai viadalon. A fiatal sportklub számára ezúttal a hölgyek alkotta váltók bizonyultak jobbnak, hiszen mindhármuknak sikerült az éremszerzés. A dobogó legfelső fokára állhatott a Sigmond Sára, Kirsch Natália, Koncz Kata és Varga Gréta Barbara összeállítású serdülő leány 4×800 méteres váltó.  A Gedra Szabina, Szarvas Júlia, Fábián Éva és Kiss Georgina Dzsesszika alkotta ifjúsági-junior női 4×400 méteres, illetve a Papp Kata, Berzsenyi Kata, Molnár Blanka és Mező Zsófia Márta négyes serdülő leány 4×300 méteres váltó egyaránt 3. helyezést ért el.

A fiúk versenyiben, a Pauer Patrik, Horváth András, Felber Balázs és Molnár Attila összeállítású ifjúsági-junior 4×800 méteres, illetve az Esztergályos Botond, Kovács Máté, Kriszt Koppány és Felber Farkas Ákos alkotta újonc fiú 4×600 méteres váltó az 5. helyen, míg a Ferencz Péter, Szabó Márk, Kubasi János és Dabosi Marcell együttes serdülő fiú 4×300 méteres váltó a 6. helyen végzett.

A sportegyesület vezetője, Tóthné Stupián Anikó elégedett a klub teljesítményével. További felkészítő edzők: Nagy Patrik, Takács Dávid, és Bartha László.

Scroll to Top