SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
Csb Ati

Csapatbajnokságok hétvégéje – Molnár Attila ifiként nyerte a felnőttek versenyét

2019. szeptember 7-8-án Székesfehérváron rendezték meg Magyarország Atlétikai Csapatbajnokságának döntőjét, valamint a serdülő atléták részére kiírt Csapatbajnokságot.

A felnőttek hétvégi fináléjába két elődöntőből jutott be az első hat-hat helyezett. A pályára lépő együttesekben a hazai élvonal legjobbjai indulhattak.

Megyénket egyedüliként a Sportolj Velünk Sport Egyesület képviselte – kiegészülve a Győri Atlétikai Club versenyzőivel – akik a részvételi jogot még májusban Győrben szerezték meg. A kétnapos megmérettetés után a több sérült válogatottat nélkülöző SVSE szépen helytállva – a tavalyi évhez képest két helyet előrelépve – a tízedik helyen végzett.

A helyezésekért és pontokért éles küzdelem folyt, minden centiméterért, minden másodpercért meg kellett izzadni. Az elért pontok mögött igazán jó teljesítmények is akadnak:

A férfiak mezőnyében 1500 méteren a dobogóhoz idei legjobb vagy egyéni csúcs kellett. Az izgalmas befutót követően – a győztestől 3 tizedmásodperccel lemaradva – Szögi István (3:46.62 PB- Sportolj Velünk! – Veszprém – Győr) harmadikként haladt át a célvonalon. Szögi 5000 méteren is remekelt, negyedik helyen ért célba, éppen lemaradva a dobogóról. Az idei EYOF bronzérmese, a fiatal Molnár Attila 4 századdal megelőzve, 48.13-at futva győzte le vetélytársait 400 méteren, és lett a szám győztese.  A 200 m-es síkfutásban  a pontszerző 11-i helyen ért be ( 22,93)

A női mezőnyben az ifjúsági korú Varga Gréta 1500 méteren (4:36,80) és 5000 méteren (17:32,22) is bronzérmet szerzett. Bányai Petra 800 méteren a negyedik, 1500 méteren az ötödik, míg Kirsch Natália 800-on a hetedik, 1500-on a negyedik helyen zárt. Magyar Veronika 3000 méter akadályfutásban jeleskedett, 11:29,33-al idővel a harmadik helyen végzett. Ezen a távon Koncz Kata 4., Sigmond Sára pedig 6. lett.

4×400 méteres férfi és női váltónk is a hatodik helyet szerezte meg.

A csapatbajnoki sikerhez veszprémi részről hozzájárult még: Kiss Georgina, Papp Kata, Bartis Hajnalka, Gedra Szabina, Berzsenyi Kata, Hadnagy Zsóka, Göncz Anna, Mező Zsófia, Takács Dávid, Horváth András, Felber Balázs, Nick Márton, Tóth Márton és Kiss Gergő.

Magyarország Serdülő Csapatbajnokságán kis létszámmal, de annál nagyobb elszántsággal vett részt az SVSE. Sikeresen felvette a harcot több nagy fővárosi egyesülettel is (Honvéd, GEAC). Számos remek teljesítmény, egyéni csúcs is született.

A lányok versenyszámaiban 300 méteres síkfutásban Kerékgyártó Dóra futammásodik lett, míg Kovács Noémi megnyerte futamát. 2000 méteren Birnbauer Dalma hatodik helyen futott be. A lányok egyéni legjobb időeredményüket érték el.

A fiúknál Dabosi Marcell 100 méteres sprintszámban egy hatodik hellyel melegített, 300 méteren azonban már harmadikként érte el a célvonalat. Ez utóbbi számban Kriszt Koppány és Kubasi János is – egyéni csúccsal – futamgyőztesként zárt. János még 1000 méteren is érdekelt volt, itt az összesítés után negyedik helyen érkezett be. Felber Farkas a gátfutásokban tette le a névjegyét, 100 és 300 gáton is egyéni legjobbjával végzett a hetedik helyen.

A serdülő csapatban Szirbek Albert 1000 m-en és 3000 m-en kiváló egyéni csúccsal végzett.  Harhai Péter, Mesics Borbála, Földesi Léda is megmutatták magukat a versenyen.

Scroll to Top