SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
Kéribianka

Az SVSE atlétanője, Kéri Bianka is képviselteti magát az Felnőtt Atlétikai Európa Bajnokságon

Augusztus 6-12 között a németországi Berlinben kerül megrendezésre az idei Felnőtt Atlétikai Európa Bajnokság, amelyre az SVSE kiválósága, Kéri Bianka is kivívta a kvalifikációt. Bianka 800 méteren mérheti össze erejét a kontinens legjobbjaival. Erre az óriási presztízsnek örvendő atlétikai eseményre minden második évben kerül sor. Bianka már a két évvel ezelőtti amszterdami EB-n is remekül helytállt és az elődöntőben a 17. helyen ért célba.

Az SVSE versenyzője számára azonban a tavalyi év jelentette az igazi áttörést, amikor is az Egyetemi Atlétikai Világbajnokságon (Universiade) Taipeiben a kiemelkedő 6. helyen végzett a nők 800 méteres versenyében, és szintén a tavalyi évben futotta meg egyéni csúcsát is ezen a távon, 2:02.39. Bianka felkészülését a télen lezajlott egyesület váltás és ennek sokszor kellemetlen velejárói kissé megnehezítették, de a nyárra kiváló formába sikerült lendülne. Júniusban megszerezte a 8. felnőtt magyar bajnoki címét 800 méteren, majd a múlt héten egy a Luxemburgban megrendezett rangos nemzetközi versenyen sem talált legyőzőre.

Edzője, Tóthné Stupián Anikó szerint Biankának idén is reális esélye van bejutnia az elődöntőbe, ahol elmondása szerint már bármi megtörténhet. Az SVSE büszkesége a keddi napon lép először pályára.

Scroll to Top