SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
118894182 770462140397122 6426675428804493923 N

3. Futaszabadi futóverseny – Sárkányok napja

Minden ember jól ismeri a gyerekkori meséket a bajba került hercegnőről, a gonosz, hétfejű sárkányról és a hős lovagokról. Szombaton a sárkányok napján mégis a vidám és szelíd sárkányoké volt a főszerep. Szentkirályszabadján megrendezett eseményen a papírsárkányok eregetése mellett izgalmas családi programokkal és a 3. Futaszabadi futóversennyel várták a szervezők az ide kilátogatókat.

A hétvégén a legkisebbektől a legnagyobbakig bárki részt vehetett a mezei futóversenyen. A legkisebb, óvodás gyerekek rajtoltak elsőként, majd az általános iskolás, alsó tagozatosok viaskodtak egymással. A felsős verseny követte őket és a felnőttek futása zárta a versenyt. A Sportolj Velünk SE néhány atlétája biciklire pattant reggel és kitekertek a sárkánynapi helyszínre, ahol minden korcsoportban rajthoz álltak a lelkes futók.

A legkisebbek között Miskolczi Holly és testvére, Miskolczi Milán versenyeztek a 400m-es távon. Milán a második helyen végzett, Holly pedig a lányok közül elsőként ért a célba. A kisiskolások távját (800m) futotta végig Sinka Dániel, aki a rajt után azonnal az élre állt és végig vezetve a mezőnyt, győztesként ért a célba.

A nagyok mezőnyében vett részt Felber Kata Zselyke, Kerékgyártó Zsófia, Mesics Borbála, Kovács Botond, Szirbek Albert, Várpalotai Huba.

A lányoknál Zselyke és Bori holtversenyben a 3. helyezést szerezték meg, Zsófi pedig szorosan mögöttük, negyedikként ért a célba. A fiúk csapatában Albert nagy hajrában végül 2-ként zárt, Botond bronzérmet szerzett, Huba pedig az 5. helyen végzett.

A kicsik után a legnagyobbak zárták a Futaszabadi versenyét, akik egy 4km-es kört teljesítettek. A felnőttek között indult Nagy Cecilia. Az SVSE edzője már a rajtvonalnál óriási lelkesítést kapott tanítványaitól. Dudaszó és „Hajrá Cili” kíséretében végül a 2. helyen ért a célba.

Scroll to Top