SVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk SportegyesületSVSE - Sportolj Velünk Sportegyesület
Dsc 0573

125. Atlétikai Magyar Bajnokság – SVSE-s esélyek a Magyar Bajnokságon

A Lantos Mihály sportközpont hétvégén az atlétáktól lesz hangos. 2 nap múlva eldördül a rajtpisztoly és megkezdődik az idei Atlétikai Magyar Bajnokság. A nagyszabású versenyt immáron a 125. alkalommal rendezik meg 2020. augusztus 8-9-én Budapesten.

A rangos eseményen a Sportolj Velünk SE kiváló atlétái is képviselik magukat. A nagy esélyesek között ott lesznek Tóthné Stupián Anikó tanítványai közül Bartha-Kéri Bianka, Szögi István Dániel, Kiss Gergő Xavér és Varga Gréta Barbara, Bartha László sprinter futói közül pedig Kéri Bettina és Molnár Attila.

A Magyar Atlétikai Szövetség honlapján már olvasható a rajtlista, ami alapján számíthatunk óriási párharcokra, küzdelmekre, egyéni és országos csúcsokra.

Mondhatjuk, hogy a két legizgalmasabb versenyszám lesz a 800m-es és az 1500m-es síkfutás. A rövidebb távon Vindics Balázs (UTE) eddig nem talált legyőzőre, de Kiss Gergő Xavér (SVSE), Együd Máté (TFSE) és Pápai Márton (GEAC) is felveszik a küzdelmet. 1500m-en kiemelkedő duó Szögi István Dániel és Kiss Gergő Xavér most is mindent megtesznek a győzelemért. Ember legyen a talpán, aki megakadályozza ebben őket. A versenyszámban indul Zsetnyai Ákos is, aki vasárnap klubtársaival, Nick Mártonnal és a legnagyobb esélyessel, Szögi István Dániellel 5000m-en is rajthoz áll. Istinek minden lehetősége megvan arra, hogy duplázzon. A 125-i Atlétikai Magyar Bajnokságon 1500m-en és 5000m-en is felállhat a dobogó legfelső fokára.

A férfiak mezőnyében, 400m-es síkfutásban Molnár Attila, az EYOF bronzérmes síkfutója küzd meg a felnőtt versenyzőkkel. Attilának a 400m gátfutásnál is szurkolhatunk.

A síkfutás mellett az akadályfutásban is érdekeltek lesznek a veszprémi zöldek csapata. Nick Márton és Felber Balázs 3000m akadályfutásban száll szembe az ellenfelekkel.

A női mezőny is bőven tartogat meglepetéseket, kimagasló futásokat, hihetetlen eredményeket. A sprint számokban, 100 és 200m-es síkfutásban indul Kéri Bettina. A 400m-en rendkívül szoros és izgalmas verseny alakulhat ki a győzelemért. Bartha-Kéri Bianka (SVSE) kemény harcban vesz részt Molnár Jankával (Budafoki MTE), Mátó Sárával (ARAK UP Akadémia) és a címvédő Nádházy Evelinnel (GEAC), hogy az aranyérem a nyakába kerüljön. Bianka vezeti a 800m síkfutás ranglistát, és a favorit a mostani hétvégén sem enged maga elé senkit.

A nők 1500m-es síkfutás párharcát Varga Gréta Barbara (SVSE) és Wagner-Gyürkés Viktória (Ikarus BSE) dönti el. És mint az eddigi Gréta rajthoz állásai, most is szólhat a korosztályos országos csúcsdöntésről.

A Veszprém legesélyesebbei már készen állnak a megmérettetésre. Határozott, kitűzött céljaik vannak, amitől nem tágítanak. Indul a visszaszámlálás és hamarosan eldördül a rajtpisztoly.

Scroll to Top